1 Şubat 2021 Pazartesi

Kremalı Portakallı Islak Kek


 


Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
-1 adet portakal suyu
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 paket vanilin 
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Kreması İçin:
-2 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı hindistacevizi
-1 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-2,5 su bardağı süt
-1 paket vanilin
Islatmak İçin: 1 su bardağı portakal suyu
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp malzemeleri ekleyip karıştırın ve yağlanmış unlanmış kek kalıbına hazırladığınız harcı döküp 170 derecelik fırında pişirin.
Pişen kek ılıyınca kalıptan çıkartıp üzerine portakal suyunu dökün.
Kreması için tencereye süt,şeker, hindistancevizi, nişasta, un ve vanilini koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirip ilk sıcağı çıkınca soğuyan kekin üzerine döküp 3-4 saat sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails