4 Şubat 2021 Perşembe

Minik Somun Ekmekler


 

Malzemeler:
-1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
-4 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-4 su bardağı un
Hazırlanışı:Derin kab içerisine yarım su bardağı un, ılık su, toz şeker ve mayayı koyup pürüzsüzleşene kadar karıştırıp 15-20 dk bekletin.
Aktifleşen hamura kalan malzemeleri ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurup 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru hafif unlu zemin üzerinde sekiz eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi elinizle yassılayarak açıp katlayarak rulo şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine hafif un serpiştirip bez örtüp 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan ekmeklerin üzerlerine keskin bıçak ile çizik atın.
Isıya dayanıklı kasenin içini su doldurup fırına koyun.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ekmekler kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails