31 Ağustos 2018 Cuma
Çıtır Gül Böreği
Malzemeler:
-4 adet yufka
İçi İçin:
-1 kase tulum peyniri
-1 kase ezine peyniri
-1/2 demet maydonoz
Arasına Sürmek İçin: 250 gr tereyağı
Üzeri İçin: 1 adet yumurta
Hazırlanışı: İçi için tulum peyniri ve ezine peynirini çatal ile ezip maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp karıştırın.
Tereyağını kısık ateşte eritin.
Hazırlanışı: Yufkaları üst üste koyup 4 eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz yufkaların üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp geniş kısımlarına peynirli harçtan koyup rulo sarıp içe kıvırıp gül şekli verin.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip kalan tereyağı fırça ile böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder