20 Ağustos 2018 Pazartesi

Saç Kavurma




En güzel bayramlara hep birlikte sağlıkla ve huzurla erişebilmek duasıyla... 
Arefeniz Mübarek Olsun :)

Malzemeler:
-1 kg kuş başı et (ben dana gulaş kullandım)
-1 adet kuru soğan
-2 adet domates
-2 adet kırmızı biber
-4 adet yeşil biber
-tuz, pul biber,
-3 kaşık tereyağı
-5-6 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı:Saç tavaya etleri koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı ince, ince biberleri ve kabukları soyulmuş domatesleri biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken etlere tereyağı ve zeytinyağını koyup suyunu çeken etleri ekleyip yüksek ateşte 5 dk kavurup soğanı ilave edip soğanlar ölene kadar kavurup biberleri ekleyip 5 dk daha kavurun.
Kavrulan etlere domatesleri ekleyip domatesler hafif suyunu çekene kadar pişirip tuz ve pul biberi ekleyip ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails