Malzemeler:
-7 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 çorba kaşığı ılık su
-2 paket kabartma tozu
-2-2,5 su bardağı un
Kreması İçin:
-1 lt süt
-150 gr krema
-3 adet yumurta sarısı
-3 çorba kaşığı nişasta
-3 çorba kaşığı un
-7 çorba kaşığı toz şeker
-1 paket vanilin
Arası İçin: muz
Hazırlanışı: Krema için tencereye süt, yumurta sarıları, şeker, un ve nişastayı koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakıp krema ve vanilinleri ekleyip mikserle 10 dk çırpıp buz dolabına koyun.
Pandispanya için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayrı çırpma kablarına koyup yumurta sarılarını 1/2 su bardağı toz şeker ile 10 dk çırpıp ılık su, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yumurtanın aklarına 1 su bardağı toz şeker ekleyip kar gibi olana kadar çırpıp dikkatli ve yavaş hareketlerle yumurta sarılarına ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine üç eşit parçaya kesin.
İlk kek parçasını servis tabağına koyup üzerine krema sürüp üzerine ince dilimlenmiş muz yerleştirip üzerine ikinci pasta kekini koyup krema sürüp üzerine tekrar ince dilimlenmiş muz yerleştirip son keki keki de üstüne koyun.
Kalan kremayı pastanın kenarlarına ve üzerine sürüp istediğiniz gibi süsleyip buz dolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder