28 Ağustos 2018 Salı

Papatya Poğaça




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-4 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp 40 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çiçek şekli vererek yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp orta kısımlarına çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ister sıcak ister soğuk servi yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails