Malzemeler:
-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1/2 paket toz maya
-2 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-250 gr orta yağlı kıyma
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber pul biber, reyhan
Üzeri İçin:
-salçalı sos
-sarımsaklı yoğurt
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamut yoğurup 1 saat dinlendirin.
İçi için kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp kıymaya baharatlarla birlikte ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi hafif unlu zemin üzerinde mardane ile çok inceltmeden açıp bıçak ile büyük kareler kesin...
Kesilen karelerin ortalarına kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
Kızgın yağda hazırlanan mantıları kızartıp derin bir kase veya borcama alın.
Kızartılmış mantıları servis tabaklarına koyup üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kesilen karelerin ortalarına kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
Kızgın yağda hazırlanan mantıları kızartıp derin bir kase veya borcama alın.
Kızartılmış mantıları servis tabaklarına koyup üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder