19 Mayıs 2018 Cumartesi
Soğan Yahnisi
Malzemeler:
-500 gr daha kuşbaşı
-1 kase arpacık soğan (35-40 adet)
-1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
(etler sert olursa sıcak su ekleyip biraz daha pişirebilirsiniz)
Suyunu çekip yumuşayan etlere zeytinyağı ve arpacık soğanları ekleyip 2-3 dk soteleyip nohut, salça ve baharatları ekleyip 5 dk kavurup yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15-20 dk kısık ateşte pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder