3 Mayıs 2018 Perşembe
Fındıklı Ay Kurabiye
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı ince çekilmiş fındık
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde yaklaşık 1/2 cm kalınlığında açıp bardakla ay şekli vererek kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder