30 Mayıs 2018 Çarşamba

Bülbül Yuvası (baklava)




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı sulu yoğurt
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Şerbeti İçin: 
-4 su bardağı toz şeker
-4,5 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Üzeri İçin:
-150 gr tereyağı
-1 su bardağı sıvı yağ
Süslemek İçin: toz fıstık




Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurup hamuru 18 eşit bezeye ayırıp yuvarlayıp un serpilmiş tepsiye koyup üzeri örtülü şekilde 20 dk bekletin.
Dinlenen bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açabildiğiniz kadar ince açıp dört parçaya kesip oklava ile geniş kısmından başlayarak iki parmak kalana kadar sarıp oklavada büzdürüp oklavadan çıkartıp sarılmayan kısım ortada kalacak şekilde iki ucu birleştirip tepsiye yerleştirin.
Üzeri için tereyağını eritip sıvı yağını ısıtıp her iki yağı karıştırıp tatlıların üzerine kaşık ile döküp 175 derecelik fırında pişirin.
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Soğuyan tatlının üzerine sıcağa yakın ılık şerbeti döküp tatlılar şerbetini çekince orta kısımlarına arzuya göre toz fıstık ceviz fındık koyup servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails