7 Mayıs 2018 Pazartesi

Düğün Çorbası




Malzemeler:
-300 gr dana kuşbaşı
-1 adet kuru soğan
-2,5 çorba kaşığı un
-4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-7-8 su bardağı su
-tuz
Terbiyesi İçin:
-1 adet yumurta sarısı
-1 su bardağı yoğurt
-1/2 limon suyu
-1 su bardağı soğuk su
Sosu İçin:
-3 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı: Düdüklü tencereye  etleri, bütün haldeki kuru soğanı (doğranmıyacak) ve 7-8 su bardağı suyu koyup etler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk haşlayın.
Tavaya zeytinyağı ve unu koyup unun rengi hafif değişene kadar kavurup pişen etli suya ekleyip orta ateşte çorba kıvam alıp hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt limon suyu ve 1 su bardağı suyu pürüzsüzleşene kadar çırpıp kaynayan çorbaya hızlıca ekleyip (kesilmemesi için sürekli karıştırın) bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Üzeri için tereyağını eritip nanenin kokusu çıkana kadar kavurup çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
(soğan içinde tüm kalmıyor eriyor)


Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails