21 Mayıs 2018 Pazartesi

Hindistancevizli Baklava




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1/2 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-aldığı kadar un
İçi İçin: 
-2 su bardağı hindistancevizi
-2 adet yumurta
-1/2 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-5-6 damla limon suyu
Üzeri İçin: tereyağı



Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine  yumurta, su, yoğurt ve sıvı yağın yarısını ekleyip çırpıp unu kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup kalan yağı da yoğurduğunuz hamura ekleyip biraz daha yoğurup cevizden az büyük bezeler alıp un serpilmiş tepsiye koyup üzeri örtülü şekilde 15-20 dk dinlendirin.
İçi için kaseye yumurta, sıvı yağ ve şekeri koyup çırpıp hindistancevizini ekleyip karıştırın.
Dinlenen bezeleri un ve nişasta karışımı ile açabildiğiniz kadar ince açıp dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesip uc kısımlarına hazırladığınız hindistancevizli harçtan birer tatlı kaşığı koyup rulo sarıp fırın tepsisine yerleştirin.
Yaklaşık 150 gr tereyağını eritip hazırladığınız tatlıların üzerlerine gezdirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbeti için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp 5 dk bekletip baklavaların üzerlerine döküp tatlılar şerbetini çekince servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails