28 Mayıs 2018 Pazartesi
Etli Kuru Fasulye
Merhabalar... :)
Hepimizin severek yediği ve sık sık yaptığımız geleneksel yemeğimiz Kuru Fasulye :))
Pastırmalısı, etlisi, fırında ve güveçte pişeni hepsinin ayrı bir lezzeti var.
Benden özellikle tarif isteyen takipçilerim için bir kez daha paylaşıyorum...
Malzemeler:
-2 su bardağı kuru fasulye
-500 gr kuşbaşı et (ben dana kullandım)
-1 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-2 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytin yağı
-su
Hazırlanışı:Kuru fasulyeyi tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dk haşlayıp ocaktan alıp suyunu süzdürüp sıcak su ile yıkayın.
Soğanı küçük, küçük doğrayıp zeytinyağı ile birlikte düdüklü tencereye koyup kokusu çıkana kadar kavurup kuşbaşı eti ekleyip 5dk kavurun.
Biberleri irice doğrayip domatesi rendeleyin.
Kavrulan etli soğana biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavurup domates, biber salçası ve baharatları ekleyip karıştırıp salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan sebzelere fasulyeyi ekleyip karıştırın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30 dk pişirip 15-20 dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
(fasulyenin cinsine ve düdüklü tencereye göre fasulyenin pişme süresi değişebilir)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder