24 Mayıs 2018 Perşembe

İki Renkli Mousse




Malzemeler:
Beyaz Mousse İçin:
-2 paket beyaz çikolata (160 gr)
-50 gr tereyağı
-1/2 çay bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-1 kutu krema (200 ml)
Çikolatalı Mousse İçin:
-2 paket çikolata (180 gr)
-50 gr tereyağı
-1/2 çay bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-1 kuru krema (200 ml)
Üzeri İçin: çikolata sos, çilek
Hazırlanışı: Beyaz mousse kısmı için bir kaba çikolata, süt ve tereyağını koyup bermari usulü eritip yumurta sarısını ekleyip aralıksız 5 dk karıştırıp soğumaya bırakın.
Kremayı mikserle koyulaşana kadar çırpıp soğuyan çikolata ile karıştırıp kuplara pay edin.
Çikolatalı mousseyi de aynı şekilde hazırlayıp kuplara pay edip buz dolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerlerine çikolata sos döküp çilek ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails