23 Şubat 2018 Cuma
Zeytinyağlı Pırasa
Malzemeler:
-1 bağ pırasa (5-6 kök)
-1 adet havuç
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1/2 limon suyu
-2 çorba kaşığı pirinç
-2 adet küp şeker
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımları iki parmak genişliğinde verev şekilde doğrayın.
Soğan ve sarımsağı ince, ince havucu biraz kalın olacak şekilde doğrayın.
Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağın da soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurup havuç ve pırasaları ekleyip 10 dk daha kavurun.
Kavrulan pırasalara pirinç, limon suyu, şeker, pul biber, tuz ve yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alıp 30 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder