5 Şubat 2018 Pazartesi
Kremalı Mini Tart
Her şeyin gönlünüzce olacağı huzur dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle :)
Daha önce çikolatalısını yapmış olduğum bu nefis tartları bu defa beyaz kremalı yaptım.
Malzemeler:
-150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta sarısı
-3 çorba kaşığı pudra şekeri
-2 çorba kaşığı soğuk su
-1,5 su bardağı un
-1 paket vanilin
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 tatlı kaşığı tereyağı
-1 paket beyaz çikolata (80 gr)
Kenarları İçin:
-1 paket sütlü çikolata
-file fıstık
Hazırlanışı: Krema için tencereye tereyağı ve çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
Pişen krema oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup yaklaşık 2 saat bekletin.
Derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Tereyağı ile yağlanmış muffin kalıblarına böldüğünüz hamurları elinizle yassılayıp yerleştirin.
Tart hamurlarının kabarmaması için tabanına bir kaç yerinden çatal batırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğuyunca kalıplardan çıkartın.
Tartların kenarları için çikolatayı bermari usulü eritip tartların kenarlarını önce çikolataya batırıp sonra fıstığa bulayın.
Soğuyan kremayı krema poşetine koyup tartların orta kısımlarına sıkıp üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın..
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder