9 Şubat 2018 Cuma
Aslişkonun Yaprak Sarması
Rabbim bizi özünden iman edip gözünden düşmeyen kullardan eylesin. Amin
Hayırlı Cumalar
Benimle bütünleşen davet masalarımın olmazsa olmazı yaprak sarmamı çok merak edenlere gelsin bu tarifim :)
Malzemeler:
-3 su bardağı pirinç
-4 adet kuru soğan
-1 baş sarımsak
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-4 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-karabiber,kırmızı toz biber, pul biber, kimyon, kuru nane, reyhan
-yaprak salamur ise tuz eklemeyin
-sıcak su (yaklaşık 2 su bardağı)
-zeytinyağı (yaklaşık 2 su bardağı)
-yeteri kadar üzüm yaprağı
Pişerken Üzerine:
-1 su bardağı zaytinyağı
- 4 diş sarımsak
-1 adet dilimlenmiş limon
-yeteri kadar su
Hazırlanışı:Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup salça ve kuru nane, reyhan hariç baharatları ekleyip salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
Yıkayıp süzdürdüğünüz pirinci kavrulan soğana ekleyip nar ekşisi, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan içten yapraklara yeteri kadar koyup sarıp tencere yada düdüklüye dizip üzerine bol zeytinyağı gezdirip dilimlenmiş limon ve sarımsakları doğramadan bütün şekilde koyup hafif üzerini geçene kadar suyunu ekleyip pişirip dinlenince servis yapın
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder