13 Şubat 2018 Salı
Kupta Muhallebili Kadayıf
Malzemeler:
-300 gr çiğ kadayıf
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-3 çorba kaşığı tereyağı
Muhallebisi İçin:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 kuru krema (200 ml)
-2 paket vanilin
Hazırlanışı: Kadayıfları ufak ufak doğrayıp teflon tavada kızarana kadar kavurup tereyağını ekleyip iyice kızarınca ocaktan alıp şeker ve cevizi ekleyip karıştırın.
Muhallebisi için süt, ,nişasta, un ve şekeri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıp krema ve vanilinleri ekleyip mikserle 10 dk çırpın.
Servis kaselerinin tabanına birer kaşık kavrulmuş kadayıf koyup kaselerin yarısına kadar muhallebi koyup üzerlerine kadayıf ve tekrar muhallebi koyup en üste tekrar kadayıf koyup oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder