2 Şubat 2018 Cuma

El Açması Pazılı Börek



Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
İçi İçin: 
-1 bağ pazı
-1 adet kuru soğan
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
Arası İçin: 
-200 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İçi için yıkanıp suyu süzülmüş pazıları ince olacak şekilde doğrayın.
Kuru soğanı minik, minik doğrayıp zeytin yağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve pul biberi ekleyip ocaktan alıp doğranmış pazılara ekleyip karıştırın.
Tereyağını eritip zeytinyağıyla karıştırın.
Dinlenen hamuru beş eşit bezeye bölün.
Her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp fırça her tarafına tereyağlı karışımdan sürüp dört eşit üçgene kesip geniş kısımlarına pazılı harçtan koyup rulo sarıp içe doğru kıvırın.
Hazırladığınız börekleri önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip ister sıcak ister ılık servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails