6 Şubat 2018 Salı
Otlu Kıyır Poğaça
Malzemeler:
-50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta (sarısı üzerine
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı karbonat
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-beyaz peynir
-maydonoz
-dereotu
-taze yeşil soğan
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı: derin kab içerisine un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur yoğurup hamuru yaklaşık 1 saat buz dolabında dinlendirin.
İçi için peyniri çatal ile ezin, maydonoz, dereotu ve yeşil soğanı ince olacak şekilde doğrayıp peynire karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurtadan küçük parçalar kopartıp yassılayıp orta kısmına hazırladığınız peynrli harçtan koyup uc kısımlarından kapatarak şekil verip kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder