5 Mart 2022 Cumartesi

Soya Soslu Etli Mantar Sote


 

Malzemeler:
-300 gr kuşbaşı et
-1 paket mantar (300 gr)
-10-15 adet arpacık soğan
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-2 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı soya sosu
-kırmızı toz biber, kara biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Etleri düdüklü tencerede 10-15 dk haşlayın.
Mantarları küp küp, biberleri biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Tavaya zeytinyağını koyup yüksek ateşte mantarları suyunu salıp çeken kadar kavurup soğan, biber ve sarımsakları ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 10 dk kavurduktan sonra haşladığınız etleri, soya sosunu ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurduktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails