Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Arasına Sürmek İçin:
-100 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin: 1 adet yumurta
Köftesi İçin:
-400 gr köftelik kıyma
-2-3 çorba kaşığı galeta unu
-1 tatlı kaşığı mayonez
-1 tatlı kaşığı ketçap
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-tuz, kırmızı toz biber, kara biber, kimyon, kekik
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Arasına Koymak İçin: domates, marul, turşu
Hazırlanışı: Hamur için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp 20 dk dinlendirin.
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine hazırladığınız yağlı karışımdan sürüp birbirinin üzerine D şeklinde katlayıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürüp yine katlayıp elinizle üzerine bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Köfte için soğan ve sarımsağı rendeleyin.
Derin kab içerisine kıymayı , rendelenmiş soğan ve sarımsağı, ketçap, mayonez ve baharatları ekleyip iyice yoğurup buz dolabında 1-2 saat dinlendirip şekil verip sıvı yağda kızartın.
Pişen cepburgerlerin katlarının aralarına köfte, marul, domates ve dilimlenmiş turşu koyup servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder