Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı yoğurt
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-200 gr yağsız kıyma
-1 adet patates (haşlanmış)
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin: yumurta, susam
Hazırlanışı: Hamur için yoğurma kabına bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat bekletin.
İçi için tavaya kıymayı koyup kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Pişen kıymaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup 5 dk kıymayı kavurup haşlanıp ezilmiş patates ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif yassılayıp ortasına patatesli harçtan koyup istediğiniz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan poğaçarın üzerlerine yumurta sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder