Malzemeler:
-1/2 paket makarna
-15 afet mantar
-15 adet arpacık soğan
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1 kutu krema (200 ml)
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
-tuz, kara biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Mantarların kabuklarını soyup iri olacak şekilde doğrayın.
Biberleri ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayın.
Tavaya zeytinyağı koyup yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Kavrulan mantara arpacık soğan, biber ve sarımsağı ekleyip 10 dk daha kavurduktan sonra krema, tuz ve kara biberi ekleyip krema yoğunlaşana kadar ortalama 2-3 dk kısık ateşte pişirip kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar karıştırın.
Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzdürdüğünüz makarnayı hazırladığınız sebzeli harç ile karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder