3 Mart 2022 Perşembe

Hünkar Beğendi


 

Malzemeler:
-500 gr kuşbaşı et
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Beğendisi İçin:
-4 adet patlıcan
-1 çay bardağı kaşar rendesi
-1 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, muskat
Hazırlanışı: Etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Domatesin kabuğunu soyup küp küp, soğan, biber ve sarımsakları ince olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken etlere zeytinyağını ekleyip domates hariç doğradığınız malzemeleri ekleyip 5 dk kavurup domates, salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip 10 dk pişirip ocaktan alın.
Beğendisi için patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.
Tavaya tereyağı ve unu ekleyip unun rengi değişip hafif kokusu çıkana kadar kavurup patlıcanları ekleyip patlıcanları ezerek karıştırın.
Ezilen patlıcanlara kaşarı ekleyip peynir eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak kavurup süt, muskat ve tuzu ekleyip 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Servis tabaklarına ilk olarak beğendi koyup üzerine pişen etleri koyduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails