4 Mart 2022 Cuma

Somun Ekmek


 

Malzemeler:
Ön mayası İçin:
-1/2su bardağı su
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı un
Hamur İçin:
-1 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 su bardağı un
Üzeri İçin: su
Hazırlanışı: Ön maya için geniş kaseye malzemeleri koyup pürüzsüzleşene kadar karıştırıp üzerini kapatıp 20 dk bekletin.
Hamur için yoğurma kabına 2 su bardağı un 1 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp 10 dk bekletin.
Ön maya ve hazırladığınız hamuru birleştirip yaklaşık yarım su bardağı daha un ekleyip katlayarak yoğurup 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 5 eşit bezeye ayırıp hafif unlu zeminde elinizle yassılayarak rulo yapıp şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerini bez ile örtüp 30 dk tepsi mayası için bekletin.
Jilet veya keskin bir bıçak ile ekmeklerin üzerlerine çizik atıp fırça ile bastırmadan su sürün.
Suya dayanalı bir kaseye su koyup fırına koyup 200 derecelik fırında ekmekler kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails