Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Arsına Sürmek İçin: 3-4 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 40 dk dinlendirin.
Tereyağını eritin.
Dinlenen hamurdan yumurtadan küçük parçalar kopartıp merdane ile büyük fincan tabağı büyüklüğünde açıp üzerine fırça ile tereyağı sürüp bastırmadan poğaça şeklinde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 30 dk bekletin.
Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip arasına istediğiniz malzemeleri koyup servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder