Malzemeler:
-3 adet yumurta
-6 küçük kahve fincanı toz şeker
-3 küçük kahve fincanı süt
-3 küçük kahve fincanı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-9 küçük kahve fincanı un
Sosu İçin:
-2 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı kakao
Kenarlarını Bulamak İçin: Hindistancevizi
Hazırlanışı: Sos için tencereye süt, şeker ve kakaoyu koyup bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dk mikserle çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız kek harcını döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki istediğiniz büyüklükte kareler kesip kenar kısımlarını önce sosa sonra hindistancevizine bulayıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder