Malzemeler:
-1 paket hazır baklava yufkası
İçi İçin:
-2 kase ceviz (iri çekilmiş)
-2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
-150 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı toz şeker
-3,5 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Derin kase içerisinde ceviz ve şekeri karıştırın.
Düz zemin üzerine iki yufkayı üst üste koyup biraz ceviz serpiştirip oklavaya sarıp kenarlardan ortaya doğru büzdürüp oklavadan çıkartıp istediğiniz büyüklükte kesip fırın tepsisine yerleştirin.
Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Üzeri için tereyağını eritip sıvı yağı ekleyip kısık ateşte yağın hafif kokusu çıkana kadar kızdırıp hazırladığınız baklavaların üzerlerine kaşık ile gezdirip 15 dk bekletip 180 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın.
Sıcağa yakın ılık tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder