21 Şubat 2022 Pazartesi

Çikolatalı Muzlu Pasta


 

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı su
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 paket vanilin
Arası İçin:
-muz
-parça çikolata
Süslemek İçin: çilek, şekerleme
Hazırlanışı: Krema için tencereye süt, şeker, nişasta ve unu ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırıp ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip mikserle 5 dk çırpıp kremanın yarısını kaseye koyup kalan kremaya bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
Pandispanya için yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana olana kadar yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesip servis tabağına ilk keki koyup çikolatalı kremayı üzerine sürüp dilimlenmiş muzları kremanın üzerine yerleştirip parça çikolata serpiştirip üzerine diğer keki koyun.
Ayırdığınız beyaz kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına sürüp buz dolabında 3-4 saat dinlendirip pastayı istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails