Malzemeler:
-5 adet yufka
İçi İçin:
-4-5 adet pırasa
-1 kase peynir
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Arası İçin:
-2 çorba kaşığı un
-1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin: yumurta, susam
Hazırlanışı: Pırasanın beyaz kısımlarını ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında kavurup ocaktan alıp soğuyunca peynir ve baharatını ekleyip karıştırın.
Arası için sıvı yağ ve unu karıştırın.
Yufkayı düz zemin üzerine serip unlu yağ karışımından sürüp ikiye katlayıp biraz daha unlu yağ karışımından sürüp 5 veya 6 eşit parçaya kesip geniş kısımlarına pırasalı harçtan koyup kenarlarını içe katlayıp rulo sarın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sürüp susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip ister sıcak ister ılık servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder