Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık Su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (4,5 - 5 su bardağı)
İç Harcı İçin:
-1 paket mantar (300 gr)
-1 adet kuru soğan
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-tuz , kara biber, pul biber
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İç harcı için mantarları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavurun.
İç harcı için mantarları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğan ve biberleri ince olacak şekilde doğrayıp.
Suyunu çeken mantara doğradığınız malzemeleri ekleyip 5 dk kavurup baharatları ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile çok fazla inceltmeden açıp ortasına mantarlı harçtan koyup kenar kısımlarını içe katlayıp pide şekli verin
Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip kenarlarına sıvı yap sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile çok fazla inceltmeden açıp ortasına mantarlı harçtan koyup kenar kısımlarını içe katlayıp pide şekli verin
Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip kenarlarına sıvı yap sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder