20 Aralık 2019 Cuma
Tereyağlı Çıtır Midye Börek
Malzemeler:
-4 adet yufka
Sos İçin:
-100 gr tereyağı
-1 su bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı sirke
İçi İçin:
-beyaz peynir
-maydonoz
Üzeri İçin: yumurta, çörekotu
Hazırlanışı: Sos için tereyağını eritip sıvı yağ, un ve sirkeyi tereyağıyla karıştırın.
İçi için peyniri çatal ile ezip maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peynirle karıştırın.
Yufkaları dört eşit parçaya kesip her bir parçanın üzerine bir çorba kaşığı sos döküp fırça ile her tarafına sürüp parmağınızla yufkanın sivri ucunu geniş ucuna doğru büzerek getirip iki ucunu birleştirip üzerine peynirli harçtan koyup kenarlarını hafif içe katlayarak rulo sarın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirip ister sıcak ister ılık servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder