19 Aralık 2019 Perşembe

Borcamda Elmalı Kurabiye




Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-10 çorba kaşığı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1/2 paket kabartma tozu
-2,5-3 su bardağı un
Elmalı Harç İçin:
-4 adet elma
-4 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı ceviz
-1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı:Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Tavaya elmalarla şekeri koyup elmalar suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamur için derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru üç eşit parçaya ayırıp bir parçayı streç filme sarıp buzluğa koyun.
Kalan iki parçayı birleştirip yağlanmış büyük dikdörtgen borcama eşit şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
Soğuyan elmalı harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın.
Buzluktaki hamuru rendenin iri tarafıyla rendeleyerek elmaların üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails