18 Aralık 2019 Çarşamba

Cantık Pide




Malzemeler:
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-1,5 su bardağı ılık süt
-1,5 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 7-8 su bardağı)
Üzeri İçin:
-400 gr orta yağlı kıyma
-2 adet domates
-3 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kara biber, pul biber, kekik, kimyon
Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Üzeri İçin domates, maydonoz, soğan ve biberleri robotta çekip derin kase içerisine kıyma, baharat ve sebzeleri koyup karıştırın.
Dinlenen hamuru 14 eşit bezeye ayırın.
Her bir bezeyi yassılayıp kenarları yüksek kalacak şekilde orta kısımlarına bastırarak inceltin.
Hazırladığınız harçtan hamurların orta kısımlarına bolca koyup elinizle bastırın.
Hazırladığınız pideleri tepside 15-20 dk bekleyip kenarlarına yumurta sarısı sürün (ben sürmeyi unutmuşum)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails