12 Aralık 2019 Perşembe

Balkabaklı Bisküvili Pasta




Malzemeler:
Tabanı İçin:
-2 paket burçak bisküvi
-100 gr tereyağı
Balkabaklı Kısmı İçin:
-1/2 kg kabak
-1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
-1 lt süt
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı un
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: 1 paket bisküvi
Hazırlanışı: Bisküvileri rondodan çekip un haline getirip tereyağını eritip bisküvilere ekleyip iyice karıştırın.
Kelepceli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip hazırladığınız tereyağlı bisküviyi elinizle iyice bastırarak kalıbın tabanına yerleştirip buzdolabına koyun.
Kabakları doğrayıp şeker ile birlikte kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yumuşayana kadar pişirip ılıyınca blendırdan geçirip püre kıvamına getirip bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayıp kaşık ile düzleyin,
Muhallebi için tencereye şeker, un ve sütü ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Pişen muhallebiye vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp balkabağının üzerine döküp oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
Üzeri için bisküvileri elinizle parçalayıp ılıyan pastanın üzerine serpiştirip buzdolabına koyun ve soğuyunca kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails