24 Aralık 2019 Salı
Fındıklı Mermer Kek
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-100 gr tereyağı (eritilmiş)
-3 çorba kaşığı nişasta
-3 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-2 paket kabartma tozu
-2,5 su bardağı un
Üzeri İçin: fındık
Hazırlanışı: Çırpma kabına tereyağı, sıvı yağ ve toz şekeri koyup mikserle 5 dk çırpıp teker teker yumurtaları ekleyip yaklaşık 10 dk çırpıp kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız kek harcının yarısını koyup kaşık ile düzleyip kalan harca kakao ekleyip karıştırıp sade kek harcının üzerine döküp çatal ile dairesel hareketler yapıp üzerine bolca iri çekilmiş fındık serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip ılıyınca kelepçeli kalıptan servis tabağına çıkartıp soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder