18 Şubat 2019 Pazartesi

Tepsi Mantısı




Malzemeler:
-1 adet yumurta
-2 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-150 gr kıyma
-1 adet küçük kuru soğan
-tuz, pul biber, kara biber
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çorba kaşığı tereyağı
-3 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin: sarımsaklı yoğurt



Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup yumurta ve tuzu ekleyip yavaş yavaş su ekleyip sert kıvamlı hamur yoğurup 20 dk üzeri örtülü şekilde dinlendirin.
İçi için kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp kıymaya baharatlarla birlikte ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru hafif unlu zeminde ince olacak şekilde açıp kare, kare kesip ortalarına kıymalı harçtan koyup kare hamurların orta kısımları açık kalacak şekilde kenarlarını birbirine tutturarak yağlanmış tepsiye dizin.
Kısık ateşte tepsiyi çevirerek mantıların altları kızarana kadar pişirin.
Tavaya tereyağını koyup eritip salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup sıcak suyu ekleyip ocaktan alın.
Altları kızaran mantıların üzerine salçalı sosu döküp orta ateşte ocakta suyunu çekene kadar pişirip ister servis tabağına koyup isterseniz tepside üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails