22 Şubat 2019 Cuma

Haşhaşlı Burgu Kurabiye




Malzemeler:
-150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 çorba kaşığı haşhaş
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle tezgah üzerinde yuvarlayarak uzatıp burgu şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails