Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı sıcak su
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Kreması İçin:
-1 adet yumurta sarısı
-2,5 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı kakao
-1 çorba kaşığı un
-1,5 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 paket vanilin
Üzeri İçin:
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
-1/2 çay bardağı süt
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Kenarları İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı: Krema için tencereye tereyağı ve vanilin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip mikserle 5 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız harcı döküp 170 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın.
Ilıyan keki yuvarlak kalıpla kesip üzerlerine birer çorba kaşığı süt dökerek ıslatın.
Kremayı sıkma torbasına koyup kesip ıslattığınız kekin üzerine sıkıp başka bir kek ile üzerini kapatıp kenar kısımlarına çok hafif krema sürüp sonra hindistan cevizine bulayın.
Bütün kekler bitene kadar bu işlemi yapın.
Üzeri için sütü ısıtıp ocaktan alıp çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıp hazırladığınız pastaların üzerlerine dikkatlice döküp buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder