15 Şubat 2019 Cuma

Kadayıflı Kek Tatlısı




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-200 gr kavrulmuş kadayıf (1 paket)
-1 paket vanilin
-2 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Şerbeti İçin:
-4 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup orta ateşte 10-15 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp süt, sıvı yağ, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip 1-2 dk daha mikserle çırpıp ceviz ve kadayıfı ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın.
Ilıyan tatlının üzerine ılık şerbeti döküp 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine hindistancevizi serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails