7 Eylül 2018 Cuma
Salatalık Turşusu (kornişon)
Merhabalar :)
Değerli ablam Cahide Sultanın tarifini deneyerek turşu yaptım.
Verdiğim ölçü 1lt lik kavanoz için kütür kütür turşu yemek istiyorsanız mutlaka deneyin derim :)
Malzemeler:
-400-500 gr kornişon
-1 çay bardağı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı limon tuzu
-5-6 diş sarımsak
-sıcak su
Hazırlanışı:Salatalıkları yıkayıp uzun saplarını kesip kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak salatalıkları yerleştirin.
Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp salatalıkların üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 2-3 saat bekletin.
1 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder