15 Eylül 2018 Cumartesi

Erik Suyu




Malzemeler:
-2 kg mürdüm eriği
-1 su bardağı toz şeker
-3-4 lt su
Hazırlanışı: Erikleri yıkayıp kabuklarını soymadan tüm olarak tencereye koyun ve üzerine su ekleyip erikler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dk kaynatın.
Kaynayan eriklere şekeri ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan şerbeti direk süzgeçten süzdürün (erikler suyunu,lezzetini, rengini ve vitaminini tamamen suya saldığı için extra ezmeye gerek yok)
Süzdüğünüz erik şerbetini ister buz dolabına koyup soğuyunca servis yapın istersenizde küçük su şişelerine koyup derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp buzu çözülünce servis yapın.
(şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails