5 Eylül 2018 Çarşamba

Etli Kabak Dolması





Malzemeler:
-6-7 adet kabak
-200 gr kıyma
-1 su bardağı pirinç
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tutam maydonoz
-1 tutam dereotu
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, kara biber, pul biber, kuru nane, reyhan
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 diş sarımsak
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı:Kabakları ortadan ikiye kesip içlerini oyun.
Kuru soğan, sarımsak, dereotu ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Pirinci yıkayıp süzdürüp derin kaseye koyup doğradığınız sebzeleri kıyma, baharatlar ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştırın.
Kabakların içlerini hazırladığınız harç ile doldurup (Çok doldurmayın pirinçler pişince şişip dışına çıkıyor) üzerlerine domates kapatın.
Tencereye 1 çay bardağından fazla zeytinyağı koyup 1 adet sarımsak rendeleyip 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup üzerlerine kabakları yerleştirip tencerenin yarısına kadar su ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 1 saat pişirip ister sıcak ister ılık olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails