14 Eylül 2018 Cuma

Acılı Doğrama Biber Turşusu




Malzemeler:
-3 kg domates (ben bursa kullandım)
-5 adet kırmızı biber
-1/2 sivri biber
-1/2 cin biberi
-1 baş sarımsak
-1 demet maydonoz
-2 su bardağı sirke
-2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı kaya tuzu
Hazırlanışı: Domatesin kabuklarını soymadan kırmızı biberlerle birlikte robottan geçirip koyulaşana kadar kaynatın.
Sivri biber ve cin biberleri iri olacak şekilde sarımsakları ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Koyulaşan domatesleri ocaktan alıp sirke, sıvı yağ, şeker, tuz ve doğradığınız malzemeleri ekleyip karıştırıp kavanozlara doldurup ters çevirin ve soğuyunca serin yere koyup istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails