24 Eylül 2018 Pazartesi
Yaz Yağlaması (şebit)
Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri İçin:
-2 adet kuru soğan
-4 adet yeşil biber
-4 adet domates
-1/2 demet maydonoz
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Servis İçin: sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine unu koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
Soğan ve biberleri ince olacak şekilde doğrayıp bol zeytin yağında 5dk kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğrayıp kavrulan soğanlara ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup ince doğradığınız maydonozları ekleyip ocaktan alın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp hafif unlu zeminde servis tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen hamurların üzerlerine domatesli sostan sürüp üst üste koyup dört eşit parçaya kesip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder