1 Haziran 2018 Cuma

Tereyağlı Humus




Malzemeler:
-2 su bardağı nohut
-5 çorba kaşığı tahin
-1 adet limon suyu
-5 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı sıcak su
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay kaşığı kimyon
-tuz
Üzeri İçin: 
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 tatlı kaşığı pul biber
-4 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: 2 su bardağı nohutu geceden sıcak suya ıslatıp ertesi gün nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayıp blendırdan geçirin.
Sarımsakları rendeleyip nohut püresine diğer malzemelerle birlikte ekleyip karıştırın.
(kıvamı çok katı olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)
Üzeri için tereyağını eritip pul biber ve nohutları ekleyip tereyağında kavurun.
Hazırladığınız humusu servis tabağına koyup üzerini kavrulan nohutlarla süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails