27 Haziran 2018 Çarşamba

Selanik Gevreği




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-100 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 su bardağı iri çekilmiş fındık
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serilmiş büyük dikdörtgen borcama döküp kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayıp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine yatay şekilde yerleştirip 150 derecelik fırında kıtırlaşana kadar pişirip soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails