18 Haziran 2018 Pazartesi
Portakallı Mermer Kek
Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı portakal suyu
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-3 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kakao hariç bitin malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız kek harcının yarısından fazlasını döküp kalan kek harcına kakao ekleyip karıştırıp sade kek harcının üzerine döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder