14 Haziran 2018 Perşembe
Tahinli Kokoş Tatlı
Bayramı müjdeleyen Allah katında mübarek bir gün olan Arefe gününüzü kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim :)
Malzemeler:
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta
-3 çorba kaşığı tahin
-1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
-1 su bardağı irmik
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-4 su bardağı toz şeker
-4,5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için derin kab içerisine unu koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp kenarlarına bıçak ile çizikler atıp orta kısmına parmağınızla bastırarak çukurlaştırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlılar şerbetini çekince orta kısımlarına toz fıstık koyup servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder